Herfst kleilab voor kids

In opdracht van vzw Theya ontwikkelde B.LAB een nieuwe thema-kleilab voor kids : ‘Halloween pompoentjes en spoken’. Tijdens de herfstvakantie 2017 genoten de kids samen met hun begeleiders van een ontspannen en creatieve dag. Dankzij de geweldige hulp van Nancy van vzw Theya kon ik er zelf ook echt van genieten.

Ik laat de aanwezigen graag zelf aan het woord:

Op dinsdag 31/10 genoten onze kinderen van een supertoffe creatieve dag vanuit VZW Theya. Ze werkten met klei, papier, bekertjes,… en toverden deze materialen om tot knettergekke Halloweenfiguurtjes: spoken, pompoenen,…
In de voormiddag had Babs van alles klaargezet en zaten we vol spanning te wachten om te weten te komen wat we hiermee gingen doen. We zagen al wel mooie pompoentjes staan, maar hoe zouden we dat ooit klaarkrijgen? Van een blokje klei een knappe pompoen met heksenhoed maken…
Gelukkig heeft Babs alles stap voor stap uitgelegd en na een tijdje hadden we allemaal een prachtige pompoen met heksenhoed. Het waren 1 voor 1 echte kunstwerkjes om trots op te zijn.
Na dat harde werken hadden we wel een kleine pauze verdiend. Nancy had voor ons wat lekkers en een drankje voorzien.
Daarna was het tijd om nog iets kleins te knutselen voor het middagpauze was. We maakten nog kleine ‘lolly-spookjes’ met papieren zakdoekjes, lolly’s en mooie strikjes.
In de namiddag maakten we spookjes van bekertjes. Het gaf een prachtig resultaat. Stap voor stap legde Babs de stappen uit en deden de kindjes na wat ze zei. Elk spookje was anders, wat ervoor zorgden dat het een prachtig eindresultaat gaf. Iedereen had zijn eigen kunstwerkje. Als afsluiter kregen onze kindjes nog een lekker sapje en koekjes en nootjes. Ze vonden het een super dag. Happy Halloween! Bedankt VZW THEYA! 

Rita Valvekens
Leefgroepcoördinator
CKG De Schommel vzw

Neem zeker een kijkje op de website van vzw Theya om te ontdekken welke bijzondere initiatieven Nancy met haar team voor al deze kinderen organiseert. Ik draag de organisatie een warm ♥ toe! Speciale dank aan Mieke Vuylsteke om me deze kans te bieden!

http://www.theya.be/content/activiteiten

Deze diashow vereist JavaScript.

Ook interesse in een kleilab op maat voor kids of volwassenen?

Neem contact met me op via de connect? link op de website, of stuur me een mailtje op barbaravdb71@skynet.be.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s